Blog Sitesi Nasıl Popüler Yapılır?

Yazar: Adsız Tarih: 01:54 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Bu yazımda sizler ile blog sitesi popülerliğini arttırma yollarından birini sizlere anlatacağım. Site ziyaretçi trafiği verileri hakkında nasıl detaylı bilgi öğrenebileceğinizi, bu bilgileri nasıl yorumlamanız gerektiğinden bahsedeceğim....

Bir blog sitesinin nasıl popüler yapacağınızı biliyor musunuz? Sitenize gelen ziyaretçiler gerçekten blog yazılarınızı okuyor mu? Blogger, blogcu veya diğer blog sitelerinden birine sahip de olabilirsiniz... Sonuç olarak blog sitenize yazdıklarınız işe yaramıyor mu?

Şunu belirtmek istiyorum ki sitenizin istatistiklerini bilmek sizi başlıktaki konuda yetkin kılacaktır. Siteme kaç kişi geldi? Nereden/Hangi siteden geldi? Hangi anahtar kelime (keywords) araması ile sitemi buldu? Tüm bu soruların cevabını verebilmeniz gerekmektedir...NEDEN Mİ?

Elbetteki gideceğiniz yolu belirlemek ve ne kadar doğru yolda olduğunuzu anlamak içindir... Yazmış olduğunuz bir yazı sitenize ziyaretçi trafiği sağlıyorsa çıkarılması gereken sonuç: Bu türden yazılar yazmak ve bu veya byna benzer anahtar kelimeleri kullanmam gerek.

Yazınız hiç ziyaretçi getirmiyorsa çıkarılması gereken sonuç: Demek ki bu türden yazılar internet ortamında pek popüler değil.

Bu yüzden sitenize günde kaç ziyarerçinin ve hangi yazılara nasıl geldiğinin bilinmesi, en popüler yazılarınızın belirlenenebilmesi için site trafiğinin istatistik bilgilerini kayıt eden uygulamaları kullanmanızı öneririm.

SİTE TRAFİK VE İSTATİSİKLERİNİ NASIL BİLEBİLİRİM?

Bunun için benim de kullanmış olduğum 2 uygulamayı sizlere tanıtacağım

  • Birincisi bir google hizmeti olan Google Analytics.PEk yakında bu konudaki bilgi ve tecrübelerimi burada sizler ile paylaşacağım...
  • Diğeri ise kaliteli ve site trafiği konusunda çok seçenekli olan Stat Counter..Yine size bu uygulamanın nasıl kullanılacağını, menu kullanımını detaylı bir şekilde burada sizler ile paylaşacağım..
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar:

  1. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. http://caps-izina.blogspot.com/ hayırlısı be gülüm :)

    YanıtlaSil