Microsoft "BİNG ARAMA MOTORU" google'dan Farkı ve Ayrıcalıkları Neler?

Yazar: Adsız Tarih: 02:11 Kategori: , , , , , , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap
Microsoft 'Bing' ile arama dünyasında.


Microsoft'un eski adıyla Kumo, yenilenmiş adıyla 'Bing' olarak isimlendirdiği akıllı arama motoru, 1 Haziran'da Amerika'da, 3 Haziran itibariyle de tüm dünyadakullanıma başlıyor...


"Arama yapmanın daha iyi bir yolu"


"Arama yapmanın daha iyi bir yolu" sloganıyla tüketicilerin tercihini etkilemeye çalışacak olan Microsoft, Bing'i bir "Karar Alma Motoru" olarak tanımlıyor. Şu an kullanımda olan Live Search'ün yerine konumlandıralacak olan yeni arama motorunu benzerlerinden farklı kılacak başlıca özellikler, ilgili sitelere direkt bağlantılar yerine altbaşlıklar düsturunu benimsemesi ve kullanıcının karar verme aşamasında yardımcı olacak unsurları barındırması olacak.


Şöyle ki; örneğin "Orhan Pamuk" yazan kullanıcının karşısına, Orhan Pamuk'un hayatı, kitapları, ödülleri vb. temel altbaşlıklar sıralanacak ve kullanıcının da aradığı ne yönde ise yoluna bu doğrultuda devam edecek.


KARAR ve ÖNERİ VEREN ARAMA MOTORU=BİNG

Bing'in aynı zamanda "Karar Motoru" olarak tanımlanmasındaki amaçsa, kullanıcının aradığı şeyi motorun aklına gayet net biçimde sokabilmesinde yatıyor. Bunu da şöyle örnekleyelim: Misal karımızı ya da kız arkadaşımızı bir yerde bir akşam yemeğine çıkartmak istiyoruz. Yapacağımız şey, örneğin yer tercihimizi, yemek tercihimizi, tahmini fiyat aralığımızı notlara eklemek ve tıklamaktan ibaret olacak. Bing'de bizim isteklerimiz doğrultusunda, bizim karar almamıza yardımcı olacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk etapta Amerika'da devreye girecek Bing'in, İngiltere'de dahil olmak üzere tüm diğer ülkelerde başlangıç itibariyle beta sürümü yer alacak. Motoru akıllı yapan tüm bu özelliklerinin yer alacağı tam sürüme ise İngiltere ve Kanada'da birkaç hafta sonra, diğer bölgelerde ise kademeli olarak birkaç ay içerisinde geçilecek.
Şu anda Beta olan bing'i denemek için buraya tıklayabilirsiniz...

buyrun
buradan aramaya başlayın...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder