Ziyaretçi-Kazanç-Sayfo To Arttırma ve Arasındaki İlişki

Yazar: Adsız Tarih: 02:55 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap
Ziyaretçi-Kazanç-Sayfo To Arasındaki İlişkiAdsense kazançlarını arttırmak için yöntemler geliştiren webmaster arkadaşlar R10’da veya SEO içerikli sitelerde birtakım çalışmalardan bahsetmektedir. Ancak ben bunların aksine size yöntem değil “sorunun sebebini” açıklamaya çalışacağım.

Sitenizde K cinsinden önemli miktarda hit geliyor ancak bu ziyaretçilerin Adsense gelirinizi arttırmadığından mı şikayetçisiniz?

Eğer ziyaretçi sayınız ile adsense tıklarınız ve dolayısıyla da kazancınız doğru orantılı bir şekilde artış göstermiyorsa doğru yazıyı okuyorsunuz demektir.

SORUNUN NEDENİ NEDİR?

Bir webmaster sitesindeki trafiği çektiği ziyaretçiler ile arttırmaya çalışır. Bu sebeple güncel konuları ekleme eğilimindedir. Ancak bu türden yazıların günübirlik ya da haftalık ziyaretçi patlaması neden olan ve geçici bir artış sağladığını gözden kaçırmamak gerekir.

ZİYARETÇİ-SAYFA TO ve KAZANÇ - $$$$

Adsense panelinde karşımıza çıkan “Sayfa to” teriminin anlamı nedir öncelikle bundan kısaca bahsedeyim. Sayfa To tıklamaların sayfa gösterimine oranını belirten terimdir. Sayfa To değeri, tıklama sayısının sayfa gösterimine bölünerek 100'le çarpılmış halidir.

“Sayfa to” ile kazancım nasıl değişir?

Örneğin sitenizin 5.000 gösterimi var ve 100 tık almışsınız, bu durumda sizin SAYFA TO oranınız %2’dir. Tık başına aldığınız ücret ise 0.05$ olsun bu durumda kazancınız 5$ olacaktır...
Sayfa to oranınızı artırdığınızı varsayalım... Yine 5.000 gösterime bu kez 250 tık aldığınızı varsayalım Söz konusu bu durumda sizin “Sayfa To” oranınız %5 olacaktır. Tık başına aldığınız para ise yine 0.05$ olarak hesaplayalım. Kazandığınız para bu durumda 12,5$ olacaktır. Dikkat etmek gerekir ki gösterim sayınızın hatta tık başına aldığınız ücretin bile değişmediği durumda dahi sayfa to oranınızı arttırarak kazancınızı 2,5 kat arttırdınız.

Örnek hesaplamada sizin de incelediğiniz üzere adsense kazancını arttırmanın en etkili yollarından biri de “sayfa to” oranını arttırmaktır. Bu da daha çok ziyaretçi, daha çok trafik’den ziyade daha kaliteli ziyaretçi anlamına geliyor.

KALİTELİ ZİYARETÇİ Mİ?

Sayfa to miktarını arttırmak için yapılması gerekenlerden biri de sitenizdeki ziyaretçilerin kaliteli olması. Yani kişinin sitenize girdiğinde ilk iş olarak vakit geçirmesi (video izlemesi, yazı okuma…) ve ardından reklamlara yönlenmesidir. Aksi halde sitenize girip çıkan veya başka bir linke yönlenen (reklamlara tıklamayan ziyaretçi )ziyaretçi sayfa to oranını olumsuz etkileyecektir.Bu da adsense kazancınızı gelir ve sayfa to ilişkisinden dolayı olumsuz etkileyecektir.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder