Backlink Kazanma İpuçları

Yazar: Adsız Tarih: 23:18 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap


SEO ile ilgili okuduğunuz hemen hemen her makalede karşınıza çıkabilecek bir terim olan backlink, blog veya websitenizin pagerank değeri ve arama motoru sonuçları açısından kilit noktalardan biridir. Peki backlink tam olarak nedir, neye yarar?
Backlink, diğer websiteleri veya bloglarda yer alan ve tıklandığı zaman ziyaretçileri direkt sizin sitenize yönlendiren bağlantılara verilen addır.
Backlink kullanımı genelde 2 şekilde gerçekleşmektedir.
Birincisi, bir sitenin doğrudan sizin sitenize link vermesidir. Bu işlem sitenizi tavsiye niteliğinde olabileceği gibi, herhangi bir yazıdan sizin sitenizde yer alan ilgili bir yazıya link vererek ya da herhangi bir kelimeye ilgili link gömülerek yapılabilir.
Bir de link değişimi olarak da adlandırabileceğimiz karşılıklı backlink işlemi vardır. Burada iki sitenin anlaşması ve karşılıklı olarak birbirlerinin sitesine link vermesi söz konusudur.
Tabi ki her siteden alacağınız backlink aynı değere sahip değildir. Pagerank değeri yüksek olan sitelerden backlink almanın getirisi sizin için daha fazla olacaktır.
Şimdi de backlink sayınızı verimli ölçüde artırabilmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerden bahsedelim:
Guest Blogging (Misafir Blog Yazarlığı)
Misafir yazarlık backlink sayınızı artırabilmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca misafir yazarlığın backlink dışında da blogculara bir çok faydası bulunmaktadır. Kısaca açıklamak gerekirse misafir yazarlık yaptığınız sitelerde, yazar bilgisi bölümünde kendi sitenizin linkini belirtebilir ya da yazdığınız konuyla ilgili bir içeriğinize link verebilirsiniz.
Misafir yazarlıkla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Karşılıklı Backlink (Link Değişimi)
Backlink kazanmanın en kolay yollarından biri de link değişimidir. Tanıdığınız blog yazarlarıyla bu konuda anlaşmanız çok daha kolay olacaktır. Özellikle site içeriklerinizin benzerlik gösterdiği bloglarla birbirinizin sitesine backlink verme konusunda anlaşabilirsiniz.
Satın Almak
Eğer bu uğurda para harcamaya kararlıysanız, yüksek PR değerine sahip sitelerin belirli bir ücret karşılığında sitenize backlink verebileceğini hatırlatmak isteriz.
Dizinlere Sitenizi Eklemek
Aynı şekilde yüksek PR değerine sahip olan dizinlere blogunuzu kaydederek de backlink kazanabilirsiniz. Örneğin blogunuzu Dmoz’a kaydedebilirsiniz.
Bunun yanında Bumerang’ın tüm üyelerine sunmuş olduğu bir servis olan Hürlist’te yer alarak da sitenizin arama motorlarında üst sıralara yükselmesini sağlayabilir bu sayede Hürlistüzerinden de backlink kazanabilirsiniz.
Son olarak backlink kazanmanın en kolay aynı zamanda en riskli yollarından biri olan diğer sitelere yorum yazmaktan bahsedebiliriz. Ancak bir çok blogun backlink kazanmak uğruna spam yorumlar yapmasının site sahipleri tarafından hiç de hoş karşılanmadığını eklemek isteriz. Bu nedenle eğer yorum yoluyla backlink kazanmayı deneyecekseniz, “gerçekten” yorum yapmanızı ve ayarını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Siz de uyguladığınız backlink kazanma yöntemleri ve sitenize olan etkilerinden bahsedebilirsiniz!
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder