CLİCKBANK KULLANIMI

Yazar: Adsız Tarih: 03:38 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Clickbanka kayıt işlemini tamamladıktan sonra, clickbank sayfasından, tekrar giriş yapın. Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra, karşınıza, clickbankın ana sayfası gelecek. Burada, bazı tarihler göreceksiniz. Bu tarihler, ürünlerin satışına başladığınız zaman, günlük kazancınızı göstermektedir. Yukarıdaki sekmelerden, "marketplace" kısmına tıklayarak, cli,ckbankta satışı yapılan ürün kategorilerini, ekranın sol tarafında göreceksiniz. Burada, toplam 23 adet kategori ve 11.000 den fazla ürün mevcut. Clickbanktaki bazı kategoriler ve türkçe karşılıkları, aşağıda verilmiştir.
* Business to Business (Son kullanıcıyla ilgisi olmayan),
* Health & Fitness (Sağlık ve Fitness),
* Home & Family ( Ev ve Aile),
* Computing & Internet ( Bilgisayar ve İnternet),
* Money & Employment (Para ve İş),
* Marketing & Ads (Pazarlama ve Reklamlar),
* Fun & Entertainment (Eğlence),
* Sports & Recreation (Spor ve Dinlenme),
* Society & Culture (Toplum ve Kültür),
İstediğiniz kategoriyi seçin. Sırlama, popularity (sort results by kısmında) seçili olmalı. zaten, siz kategoriye tıkladığınızda, popülariteye göre sıralanmış olarak gelecektir. Yine de bakmayı ihmal etmeyin. Sayfa başına, toplamda, 10 adet ürün sergilenir. Buradaki, ürünlerin incelemesini yaparak, işe başlayalım. Ürünün, başlığına tıkladığınızda, ürünün satış sayfası açılır. Bu sayfayı inceleyerek, ürünle ilgili, detaylı bilgi alabilirsiniz. eğer incelemek istemezseniz, hiç sorun değil. Çünkü bizim işimiz, ürünün sayfası ile değil. Reklamını yaptığımız ürünü, merak eden ve almak isteyen kişilerin, bu sayfaya gitmesi önemli. Gelelim, ürünün altında yazanların açıklamasına....
%refd: 92 %” bu bize bu ürünü %92 affiliatelerin, yani, ürünün reklamını yapan kişilerin sattığını anlatıyor. Bu oran, oldukça yükse. Bunun anlamı, pek çok kişinin bu ürünün reklamını sattığı ve karşılığında, komisyon aldığıdır. Ürün seçiminde dikkate alacağımız kriterlerden birisi de bu olacaktır.
Avg %/sale: 75.0% Bu işaret, ürünün satışından, bizlere, %75 komisyon verileceği, anlamına gelir. Bu da, bizler için, önemli bir kriterdir. Ürün seçimi yaparken, %50-75 arası komisyon öneren ürünleri tercih etmenizi öneriyorum.
Ürün seçiminde, kriterleri belirledikten sonra, bizim için gerekli olan web adresini almamız gerekmektedir. Seçmiş olduğunuz ürünün yanıda, "Pormete" yazan, yeşil butona tıkladığınızda, küçük bir pencere açılacak. Eğer, sisteme, önceden giriş yapmışsanız, kullanıcı adınız, otomatik olarak çıkacaktır. Eğer, kullanıcı adı kısmı boş ise, buraya, clickbank hesabına giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adını girmeniz gerekmektedir. altta bulunan kutucuğa ise, açık olan küçük pencerenin, sağ üst köşesindei tırnak içinde, büyük harflerle yazılmış olan ürün kodunu girmeniz gerekmektedir. “Create” butonuna bastığınızda, ürüne ait linkler çıkacak. Üstte yazılı olan linki kopyalayıp, hazırlamış olduğumuz reklam metni,nde kullanacağız. bu linke, "hoplink" adı veriliyor. Hoplink, sizin hesabınızın kimliği gibi düşünülebilir. Çünkü, bu link sayesinde, satışın kim tarafından yapıldığının belirlenmesi amacıyla kullanılıyor.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder