İyi Bir Web Sitesi Nasıl Yapılır

Yazar: Adsız Tarih: 00:37 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap

Başarılı bir Web sitesi açıkça tanımlanan amaçları karşılayan ve hedef kitleye sitenize tekrar tekrar girmesi için ilgi çekici içerik sağlayan sitelerdir. Ayrıca içerisinde gezinmek kolaydır ve ziyaretçilere güncel içerik ve bilgiler sunar ve onları yönlendirir.

Ziyaretçiler Daha Sonra da Sitenize Tekrar Girmeli

En popüler sitelerden örnek verelim, amazon.com ya da yahoo gibi siteler, bu siteleri ziyaretçilerin tekrar siteye girmesi için bir neden sağlamaktadır. Çünkü, sitelerinde ilgi çekici içerik bulunuyor. Amazon.com’u ziyaret ettiğinizde, ihtiyacınız ile ilgili ne arıyorsanız size sunmaktadır.

Peki, Nasıl Etkili Bir Web Sitesi Kurabilir siniz?

Web sitenizin içeriğini, faydalı, öğretici, aydınlatıcı ve ihtiyaca yönelik oluşturmanız, ziyaretçilerinizin siteye uğraması ve bağımlı kalması için en büyük etkendir. Eğer bir web sitesi tasarımı yaptırmak istiyorsanız öncelikle web sayfalarınızda yayınlanacak içeriklerin, ziyaretçilere ne kadar faydalı içerik sağlıyor ne kadar bilgilendirici olduğunu iyi değerlendirin, tamamen ticari dürtüler ile kurulan bir site, topluma ve insanlığa pek faydası dokunmadığından dolayı, internet dünyasında pek tutunamaz ve amacına ulaşamaz çünkü, internetin var olma amacı insanların gelişimini ve topluma yararlı bir birey olmalarını sağlamak ve katkıda bulunmaktır.

İyi Bir Web Sitesi Yapmak için Hedeflerinizi Belirleyin

Etkili ve ilgi çekici bir web sitesi yapmak istiyorsanız hedeflerinizi iyi planlamanız gerekir, kişisel bir web sitesi yapmak istiyorsanız, içeriğinde neler olmalı ne tür bilgiler bulundurulmalı veya işletmeniz için bir web sitesi yapacaksanız ürün ve hizmetleriniz hakkında geniş çaplı bilgiler ile insanlara ne kadar fayda sağladığı ne tür bir yararı olduğu gibi konularda planlama yaparak kendinizi bir yol çizmeniz gerekir.

Web Sitenizin İçinde Kolayca Gezinebilmelidir

Bu ziyaretçileriniz için çok önemli bir konudur, bir web sitesi ne kadar yavaş ve hantal ise insanlara bilgi ve cevap verebilmek açısından o kadar da başarısızdır. Web sitesi tasarımı yapacağınız zaman web sitenizin içerisinden kolayca dolaşımının sağlanması için gerekli alt yapıyı da hazırlamanız gerekir, unutmayın, web sayfaları hızlı ve seri açılmayan bir site hantal bir sitedir ve ziyaretçiler hemen o siteyi terk etmek isteyecektir, her ne kadar ona faydalı bir içerik olsa dahi.

Görsel Olarak İlgi Çekici ve Akılda Kalıcı Bir Tasarım Uygulayın

Görselliğin çok önemli olduğu çağımızda, ziyaretçilerin ilgisini ve dikkatini çekebilmeniz için web sitenizde marjinal grafikler, ilgili resimler ve profesyonel bir tasarım uygulayın. Lakin görünümü ve görselliği eksik olan bir web sitesi içeriğinde ne kadar bilgi ve doküman barındırsa bile yeteri kadar başarılı olamaz, web sitenizi canlı tutmanız gerekir, bunu da web sayfalarınızda bulunan içerikle ilgili birkaç ilgi çekici resim ve fotoğraf ekleyerek ve görünümünde ilgi çekici renkler ve menüler kullanarak elde edebilirsiniz.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder