YouTube yine yasaklanacak mı?

Yazar: Adsız Tarih: 09:04 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap
YouTube yine yasaklanacak mı?
Tüm İnternet Derneği, BTK'nın operatör firmalarla beraber bazı internet sitelerine teknik ve idari tedbir uygulanmasının yollarını araştırdığını iddia etti.
Tüm İnternet Derneği adına açıklama yapan dernek sözcüsü Avukat Gökhan Ahi, BTK'nın 19 Ekim tarihinde operatör firmalarla bir araya geldiği bir toplantıda internet üzerinden sesli görüşme yapmaya olanak sunan Skype ve Betamax gibi servislerle ilgili olarak vergi alınması ile teknik ve idari tedbirlerin nasıl uygulanacağı konularının görüşüldüğünü iddia etti.

ShiftDelete.Net teknoloji sitesinin verdiği habere göre tedbirlerin sadece toplantıda konuşulan bu servisleri değil YouTube ve Facebook gibi siteleri de kapsayabileceğini söyleyen Ahi, konunun adresinin Dünya Ticaret Örgütü olduğunun altını çizdi.

Ahi: "Arap baharı, Londra isyancıları, Wall Street İşgalcileri derken, devletler interneti kontrole almanın yollarını araştırıyorlar. Bunu belki vergi diye ortaya koymak olayın başka boyutu. Biz internet kullanıcıları vergi bahanesiyle yapılacak kısıtlamalara karşıyız" dedi.

Ahi'nin basına sunduğu açıklamayı ve çözüm önerilerini ShiftDelete.Net adresinde bulabilirsiniz.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder