Blogcular için SEO ipuçları

Yazar: Adsız Tarih: 23:21 Kategori: , , , , Yorum: Yorum Yap


Bir web sitesi/blog sahibi olarak SEO’nun blogunuz için ne kadar önemli bir araç olduğunu biliyorsunuz. Daha fazla hit kazanabilmek, yazılarınızın daha fazla kişi tarafından okunması, trafiğinizin artması için en azından temel SEO ayarlarını da yapmış olmanız gerekmektedir.
Bu yazımızda Seocentral tarafından belirtilen SEO için oldukça önemli noktalara değinmeye çalışacağız.
Heading (başlık): Başlık SEO içi oldukça önemlidir çünkü yazılarınızın içeriğini arama motorlarına tanıtmanızı sağlar. Bu yüzden temel anahtar kelimeleri başlığa ekleyebilirsiniz. Ancak her sayfaya özel, farklı başlıklar kullanmaya özen gösterin.
Meta description (açıklama): Meta description etiketi, arama motorlarındaki sıralamanızı çoğunlukla etkilememektedir ancak SEO’nuz için oldukça önemlidir. Google kullanıcılara etkili sonuçlar gösterebilmek için description etiketine dikkat etmektedir. Bunun için 60-150 aralığında bir karakter uzunluğu SEO için yeterli olacaktır.
Text/html ratio (text/html oranı): Metnin html’e oranının %30′un aşağısında olması SEO açısından uygun değildir. Sayfalarınıza ilgili metinler eklemeye özen gösterin.
Meta keyword (anahtar kelime): Anahtar etiketi Google sıralamanız için fazla olmasa da diğer arama motorları için önemli bir yere sahip. Anahtar kelimelerinizin 256 karakterden daha uzun olmamasını, virgül kullanmanızı ve cümleler arasında boşluk bırakmanızı tavsiye ediyoruz.
Load time (yükleme süresi): Sitenizin açılış süresini hızlandırmak arama motorları için ciddi ölçüde faydalı olacaktır. Bunun için ücretsiz araçlar ve sayfa hızlandırma yazılarına göz atmanızı tavsiye ederiz.
Bold tag (bold etiketi): Daha önemli olduğunu düşündüğünüz kelimelere (“b” ya da “strong”) etiketlerini kullanmaya özen gösterin.
Italic tag (italik etiketi): Aynı şekilde italik (“i”) veya vurgulama (“em”) etiketlerini kullanarak, arama motorlarını bilgilendirebilirsiniz.
Images (resimler): Arama motorlarının siteniz üzerindeki görsel ve grafikleri daha iyi ayırt edebilmesi için alternatif metin özelliğini (“alt”) kullanabilirsiniz.
Frames (çerçeveler): Çerçeveler arama motorları için istenmeyen sorunlara neden olabilir. Bu yüzden gerekmedikçe çerçeve özelliğini kullanmamanızı tavsiye ederiz.
Script: Script için Google Libraries Api‘yi kullanabilirsiniz. Sunucunuz üzerinde size oldukça fayda sağlayacaktır.
Gzip: Gzip içerik sıkıştırıcısıdır. Sitenizin yüklenme süresine mümkün olabildiğince hızlandırmaya yarar. Özellikle içerikleri oldukça fazla ve yoğun olan sitelerin mutlaka kullanması gerekmektedir.
Xml Sitemaps (xml site haritaları): Site haritaları siteniz üzerindeki url’leri listeler. Bu sayede daha pratik ve kolay bir şekilde tarama yapma imkanı sunar. Bunun için Google Webmasteraraçlarını kullanabilirsiniz.
Dmoz: Dmoz, çok dilli açık kaynaklı bir dizin projesidir. Sitenizi Dmoz’a eklemeniz, seo açısından olumlu yönde gelişmeye yardımcı olacaktır.
Indexed pages (indekslenmiş sayfalar): Google Webmaster hizmeti ile site haritası veya ping kullanarak indekslenme işlemini daha fazla hızlandırabilirsiniz.
Backlinks (geri linkler): Sitenize dışarıdan gelen bağlantılar oldukça önemlidir. Kaliteli ve içerik açısından sizinle benzerlik gösteren sitelerden gelen bağlantılar Google sıralamanızı olumlu yönde etkileyecektir.
Broken links (kırık linkler): Kırık linkler, arama motorları için hiçbir sonuç sağlamayacağı için sıralamanızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle daha önceki yazılarımızda da belirtildiği gibi çalışmayan linkler için mutlaka 404 hata sayfası kullamanızı öneririz.
Hürlist: Hürlist ilgi alanlarına uygun yeni web siteleri arayanlara yönelik hazırlanmış bir dizindir. Bumerang üyeleri burada yer alarak hem Hurlist.com hem de arama motorları üzerinden yeni ziyaretçilere ulaşma fırsatı kazanırlar. Kullanıcılar Hürlist’te kategori ve anahtar sözcük tabanlı arama yapabilir. Böylece sitenizle ilgilenebilecek olanlar sizi kolaylıkla bulur. Bumerang üyelerimizin Hürlist’te yer alabilmek için Ayarlar bölümünde yer alan “Hürlist’te yer almak istiyorum” seçeneğini işaretlemeleri yeterlidir.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar: