Blogunuza misafir var!

Yazar: Adsız Tarih: 00:41 Kategori: , , , , Yorum: Yorum Yap


Hepinizin aşina olduğu bir kavram olan misafir blogculuk (guest posting) bir başka blog için yazarlık yapma işlemini ifade ediyor. Kısaca bahsetmek gerekirse başka bir blog için bir yazı yazarsınız ve blog sahibi yazınızı yayınlarken, sizi tanıtan bir yazıyla birlikte blogunuza/sitenize link verir. Tabi ki bu durumun aksi de olabilir ve ev sahipliği yapabilirsiniz.
Peki misafir blogculuk gerekli midir? Size faydaları neler olabilir? Gelin biraz bunun üzerinde duralım…
Öncelikli olarak misafir blogculuğun en önemli faydasından bahsetmek istiyorum. Backlink.
Misafir olarak yazdığınız yazının, yazar bölümünde mutlaka sizin sitenize/blogunuza bir link verilmelidir. Bu sayede başka bloglara yazmış olduğunuz her yazı için backlink kazanma şansınız olur. Burada yazınızın yayınlandığı blogun PR değeri, günlük ziyaretçi sayısı da oldukça önem kazanıyor. Eğer Page Rank değeri yüksek olan bir blogsa size tahmin edeceğinizden çok daha fazla faydası olacaktır.
Aynı zamanda misafir blogculuk SEO açısından da oldukça önemlidir. Arama motorlarında üst sıralara yükselmenizi ve görünürlüğünüzün artmasını büyük ölçüde destekleyecektir.
Özellikle sitenizle benzer içerik barındıran sitelere misafir blogculuk yapmanız hem çevrenizin genişlemesine hem de bilinirliğinizin artmasına yardımcı olur. Diğer blog yazarları ve bu blogların takipçileriyle iletişim kurmanız online çevrenizin genişlemesini ve siteniz için WOM yaratılmasını sağlar.

Örneğin bir moda blogu yazıyorsanız, yine bir moda bloguna misafir olmanız ya da bir moda blog yazarını misafir olarak almanız sizi hedef kitlenize çok daha çabuk ulaştırabilir.
Yazarlık yapacağınız blog konusunda seçici davranabilirsiniz. Özellikle popüler ve takipçi sayısı yüksek olan bloglarda yazabilirseniz o blogun takipçileri tarafından da kısa sürede tanınabilirsiniz.
Ancak bunun sizin için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayın ve yazılarınıza mümkün olduğunca fazla özen gösterin. Çünkü eğer yazılarınız bu kitle tarafından beğenilirse diğer yazılarınızı da okumak için mutlaka sizi takip etmek isteyecekler. Bu sayede sosyal medya ve RSS takipçi sayınızı da büyük ölçüde arttırabilirsiniz.
Başka bloglarda misafir yazar olmanız, kendi blogunuz için de misafir yazarlar bulmanız demektir. Bu tarz denemelerde bulunmanız diğer blogların da misafir yazar olmak için sizinle iletişime geçmesine olanak sağlar.
İlerleyen yazılarda size nasıl iyi bir misafir yazar olunacağından bahsedeceğiz.
Peki siz blogunuza misafir yazar alıyor musunuz? Ya da hiç misafir yazarlık yaptınız mı? Deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz!
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder