İşte Femen'in İlk Türk Eylemcisi

Yazar: Adsız Tarih: 07:02 Kategori: , , , , , , Yorum: Yorum Yap
İşte Femen'in İlk Türk Eylemcisi"FEMEN Turkey" Twitter hesabından Türk kadınlarına yapılan "üstsüz fotoğrafla destek" çağrısı yanıt bulmaya başladı.

Dünyaca ünlü kadın aktivistler grubu FEMEN'in dün açılan Türkiye şubesinin Twitter hesabından akşam saatlerinde, "Türk kadınları birleşin! Haklarınız için mücadele edin! Göğsünüzde politik mesajınızın yazılı olduğu üstsüz bir fotoğrafınızı bize gönderin!" diye bir mesaj paylaşıldı.

Femen'in çağrısına ilk yanıt Didem Dinç isimli Twitter kullanıcısından geldi. Femen üyesi gibi saçına çiçekten taç takıp üstsüz poz veren Didem, vücuduna "Savaşa hayır" yazarak
Kadıköy Barlar Sokağı'nda çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı. Dinç daha sonra ise, "Ben bir nü modelim ve yedi yıldır sanat için soyunuyorum. Yüzlerce sergide yer aldım. Şimdi Türkiye adına yeni bir oluşum için soyunmaktan gocunmuyorum!" yazdı.

Dinç'in eyleminin ardından "FEMEN Turkey" hesabından da "Didem'e katılın! Ülkenizdeki demokrasi için savaşın!" diye tweet atıldı.

“CESARETİMİ TEBRİK ETTİLER”

Dinç, Hürriyet Dünyası’na yaptığı açıklamada ise FEMEN’le daha önceden bir bağlantısı olmadığını ancak Paris merkezli gruptan üyelik teklifi gelmesi halinde kabul edebileceğini belirterek, gerçekleştirdiği eylemin tamamen spontane geliştiğini söyledi.

“Çektirdiğim fotoğrafı FEMEN’e gönderdikten sonra yayınlanması için izin verip vermediğimi sordular ve cesaretimi tebrik ettiler. Hemen akabinde ‘Birçok olumsuzlukla karşılaşabilirsiniz hazırlıklı olun ama biz sonuna kadar arkanızdayız’ diye de belirttiler” diyen Dinç, “Yaptıkları eylemlere daha önceden de hep katılmak istemiştim fakat bir türlü olmamıştı. Şimdi bu oluşum Türkiye’ye geldi ve ben büyük bir gururla katıldım” ifadesini kullandı.

ALKIŞLARLA DESTEK VERDİLER


Eylem için Kadıköy Kadife Sokak’ta fotoğraf çektirdiği sırada yoldan geçen insanların kendisini alkış ve tezahüratlarla cesaretlendirdiğini belirten Dinç, şu ana kadar sosyal medya dışında tepki görmediğini söyledi.

Gerçekleştirdiği eylemin kendisini korkutmadığını ve çevresinden aldığı destekle bundan sonraki olası tepkileri de göğüsleyeceğine inandığını ifade eden Dinç, “Amacım sadece soyunmak değildi. Amaç sadece Türkiye barışı da değil; dünya barışı…” dedi.

Dinç'in eyleminin ardından "FEMEN Turkey" hesabından da; "Didem'e katılın! Ülkenizdeki demokrasi için savaşın!" diye tweet atıldı.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder