Hitler Hakkında Gerçekten En Gerçek Gerçekler !

Yazar: Adsız Tarih: 01:49 Kategori: , Yorum: Yorum Yap


Führerim: Adolf Hitler Hakkında Gerçekten En Gerçek Gerçekler” adlı filmin Almanya’da tartışma yaratması bekleniyor


Almanya, Nazi dönemine bir komedi filmiyle bakmaya hazırlanıyor. İsviçreli Yahudi yönetmen Dani Levy’nin imzasını taşıyan film, komik bir Adolf Hitler portresi yaratarak, tabuları yıkmayı amaçlıyor.
“Führerim: Adolf Hitler Hakkında Gerçekten En Gerçek Gerçekler” adlı filmde, kendisini bir türlü babasına beğendirmeyi başaramadığı için travma yaşayan, yatağını ıslatan, uyuşturucu bağımlısı bir Hitler portresi ortaya konarak, dönem hakkındaki tabular yıkılmaya çalışıyor. Yeni yılın tartışma yaratmaya hazır filmlerinden biri olan “Führerim: Adolf Hitler Hakkında Gerçekten En Gerçek Gerçekler” [“Mein Fuehrer: Die Wirklich Wahrste Wahrheit ueber Adolf Hitler” (“Mein Fuehrer: The Truly Truest Truth about Adolf Hitler”)] adlı film, basına gösterildi.
Goebbels ve Hitler
Filmde, ünlü propaganda bakanı Joseph Goebbels, 1944’te savaşla ilgili şevkini kaybetmiş ve yalnızlaşmış Hitler’i, yapacağı yeni yıl konuşması için gayrete getirmeye çalışıyor. Bunun için de, sahne sanatları eğitmeni Yahudi Adolf Grünbaum’u toplama kampından çıkarıyor. Grünbaum’un sahne dersleri ise, bir psikanaliz seansına dönüşüyor. Bu seanslar neticesinde; babasına kendisini beğendiremediği için travma yaşayan, yatağını ıslatan, iktidarsızlık problemi olan, uyuşturucu bağımlısı bir Hitler çıkıyor ortaya.
Filmin sonundaysa, Hitler’in yeni yıl konuşmasına birkaç dakika kala, berberi, yanlışlıkla Nazi liderinin bıyığının yarısını kesiyor; bunun üzerine bunalıma giren Hitler, sesini kaybediyor. Konuşmayı yapmak da, Grünbaum’a kalıyor. Hitler, kürsüde konuşuyormuş gibi yaparken, Grünbaum, Hitler’in sesini taklit ederek Alman halkına sesleniyor. Konuşma metninin dışına çıkıp farklı şeyler söyleyen Grünbaum, Hitler’e büyük darbe indiriyor.
Almanlar tarafından genelde ciddiyetle ele alınan Nazi dönemi hakkında yapılan bu komedi filminin, ülkede tartışmalar yaratması bekleniyor. Film Almanya’da 11 Ocak’ta gösterime girecek.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder